Anne Marie Roffel

Ik ben Annemarie Roffel  en werk sinds 1991 als trainer,                                                       coach en adviseur voor mijn eigen bureau Tarax.

Missie

Tarax betekent In beweging zetten.

Mensen die niet gelukkig zijn in hun werk of al een tijd geen werk hebben, kunnen de moed en hoop verliezen dat ze ooit weer  een betaalde baan krijgen of werk vinden dat bij hen past. Ik help die mensen om weer in actie te komen nadat ze zicht hebben gekregen op hun sterke kanten en hoe ze die beter kunnen benutten bij het vinden van ander werk. Ik heb zelf verschillende banen gehad in mijn loopbaan en zowel als zelfstandige gewerkt en als medewerker in  grote organisaties. Hierdoor ken ik de voor-en nadelen van werken  binnen grote organisaties maar ook de voor-en nadelen van het werken als een kleine zelfstandige. Door mijn ervaringen en kennis van de arbeidsmarkt, psychologische testen, en coachingsvaardigheden weet ik mensen zo te begeleiden dat zij weer een baan vinden die bij hen past.

Achtergrond

  • Ik heb meerder jaren als zelfstandig adviseur en trainer  trainingen aan managers en leidinggevenden gegeven in onder meer ziekteverzuimaanpak en preventie. Ik heb in loondienst bij het GAK bij vele bedrijven onderzoek gedaan naar de oorzaken van een hoog ziekteverzuim en adviezen over de aanpak gegeven.
  • Ik heb sinds 2007 als loopbaancoach met Profas Mobility samengewerkt in mobilitytrajecten voor medewerkers van verschillende bedrijven en organisaties zoals GGD Brabant, Gemeente Sittard, Ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties en bedrijfsleven.
  • Daarnaast begeleid ik mensen die al een tijd werkloos zijn bij het vinden van een baan.
  • Naast Tarax werk ik  als parttime  docent/trainer aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben docent geweest bij Personeel en Arbeid en momenteel docent en trainer bij HBO-Rechten
  • Ik heb Westerse Sociologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en Sociale Psychologie (richting organisatieveranderkunde) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heb mij gespecialiseerd als loopbaanadviseur via het CMI. Ik ben daarnaast een gecertificeerd werkplekassessor.